Noves aliances: més arguments per a la defensa d'uns pressupostos socials

Drets Humans // 14.04.2011

La FCONGD aplega esforços amb altres agents socials per fer front i plantejar sortides a la crisi, i perquè la cooperació internacional sigui considerada una política social més.

Des de l'any 2008, la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament -FCONGD- treballa per aplegar esforços amb altres agents socials per fer front i plantejar sortides a la crisi. Les ONG van presentar a tots els partits, abans de les eleccions, un document amb propostes alternatives als retalls en cooperació i serveis socials.

En aquesta línia, i tal com vam informar la setmana passada, dimarts 12 d'abril es va presentar en roda de premsa una àmplia plataforma social, d'entitats, sindicats i col·legis professionals -de què la Federació forma part- per exigir més polítiques socials. La seva Declaració “Ni un pas enrere! Invertim en futur! reconeix la cooperació internacional com una política social més a defensar.

 

El mateix dia, i amb motiu de la celebració del Dia Mundial d'Acció sobre la Despesa Militar, la FCONGD també s'ha adherit al manifest “Sortim de la crisi reduint la despesa militar” que denuncia la desorbitada despesa militar en contrast amb els constants anuncis de retallades socials.

Representants de totes dues iniciatives van confluir dimecres a l'espai que la Federació ha impulsat a Barcelona per fer visible el malestar de les entitats socials davant els anuncis de retallades pressupostàries del Govern. Més d'un centenar de persones es van tornar a concentrar ahir a la tarda a la plaça del Pi i es van repartir xapes amb el lema “Ni un pas enrere!”. En aquesta ocasió, Núria Carrera, presidenta del Col·legi de Treballadors i Assistents Socials de Catalunya, Àngels Guiteres, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, i Xavier Puig, president de la Confederació de Patronals del Sector Social van llegir la Declaració presentada dimarts.

Comparteix-nos al facebook Compartir al Facebook