Dissabte comença la 2a edició del Curs de Voluntariat "Introducció a la Solidaritat"

Internacional // 12.03.2012

 

Maria Roda, alumna de la primera edició, ens ha fet arribar aquest text sobre el curs, per animar a la participació. La inscripció finalitza el dimecres 14 de març.

 

Per un món més just

El món està trasbalsat. El sistema que tots coneixíem ha fet fallida. La diferència entre rics i pobres creix a mesura que augmenten les conseqüències de la terrible crisis econòmica, i de valors, que estem patint, tant als països rics com als països empobrits. És ara quan la feina que realitzen les ONGD agafa més importància que mai. Quan ens adonem que ja no s’arregla anant a donar-los el peix. Ni tampoc s’arregla ensenyant-los com es crea una canya de pescar. Hem de canviar les estratègies que fins ara no han aconseguit l’objectiu principal d’eradicar la pobresa. Molts ens preguntem si el camí correcte és lluitar contra les causes que no sàpiguen pescar. Atacar les conseqüències no ha estat suficient.

Si estàs interessat/ada a iniciar-te en el apassionat món de la cooperació internacional i tots els actors que hi intervenen, ara tens una oportunitat única que no pots deixar escapar. La Federació Catalana de ONG per al Desenvolupament (FCONGD), juntament amb altres entitats com SETEM, Arquitectes sense Fronteres, PROIDE, Enginyeria sense fronteres, i Intercanvi i Solidaritat Catalunya, inicia la segona edició del seu curs ‘Introducció a la Solidaritat’.

Un sector en ple reestructurament. Coneix els reptes i els objectius que es perfilen dins de les ONGD. Els diferents mòduls et permetran agafar una visió global de la feina que es realitza. Podràs adquirir mitjançant els debats a les sessions una visió crítica. Apunta't i absorbeix tots els coneixements que et transmetran els/les ponents. Veuràs el món amb altres ulls. I el millor, coneixeràs que existeixen alternatives a la manera de viure actual. Només quedarà en les teves mans triar-les.

El curs tindrà una durada total de 27 hores, amb tres mòduls de formació general i tres de formació específica, que es repartiran entre els dissabtes de març, abril i juny a Barcelona. Ens els mòduls generals s’explicarà quina és la situació actual, com hi hem arribat i com es pot actuar. Els mòduls específics tractaran els temes de tecnologia per al desenvolupament humà, economia social i solidària, educació per al desenvolupament, drets a l’habitatge, gènere i desenvolupament.

Comparteix-nos al facebook Compartir al Facebook